Q-Switch lazer, özellikle pigmentasyon sorunlarını, cilt lekelerini ve dövme silme işlemlerini hedef alan, yüksek enerjili, kısa atımlı bir lazer teknolojisidir.
Karbon peeling, cildi yenilemek ve birçok cilt problemini gidermek için uygulanan etkili bir lazer tedavisidir.
BBL lazer son yıllarda çok tercih edilen ve çok güzel sonuçlar alınan tedavi yöntemidir.
Kök hücre; kendi kendini yenileyebilen ve farklılaşma potansiyeli olan ana hücrelerdir. Vücudumuzda her hücrenin kendini yenileme kapasitesi aynı değildir.
Burun dolgusu; yüz dolgusunda kullanılan hyaluronik asit dolgu materyalleri ile burnun ameliyatsız olarak estetik hale getirilmesi işlemidir.
Vitilligo (Beyaz Leke) Vitiligo, nedeni bilinmeyen deride pigment kaybından kaynaklanan beyaz lekelerin görüldüğü bir deri hastalığıdır. En sık yüz, el, kol, bacak ve genital bölge olmak üzere vücudun her kısmı etkilenebilir. Halk arasında ‘ala yada alaca hastalığı’ olarak da bilinir. Kadın, erkek ve tüm ırkları eşit oranda etkiler. Genetik geçişle beraber immünolojik ve çevresel faktörler …
Egzama Egzama nedir? Deride kaşıntı, kızarıklık, kabarma ve kuruluk ile seyreden bir grup dermatolojik hastalığa verilen isimdir.Egzama erken dönemde deride sulantılı, küçük su kabarcıkları, kaşıntı ve kızarıklıklık şeklinde ortaya çıkabilir. Geç dönemde ise deride çatlama, kabuklanma ve kabalaşma görülür.. Egzamanın her döneminde kaşıntı eşlik edebilir. En sık görülen egzama çeşitleri nelerdir? 1.Kontakt Egzama (kontakt dermatit): İrritan …
Sedef Hastalığı (Psöriyazis) Sedef Hastalığı, toplumda sık görülen kırmızı-pembe renkli kabuklu yaralarla ve beyaz pullanma gibi döküntü ile seyreden kronik bir hastalıktır. Nedeni kesin olarak bilinmemekle birlikte genetik zemin üzerinde çevresel faktörler (enfeksiyon, ilaçlar, sigara, travma, alkol gibi) ve immünolojik faktörlerin etkisiyle ortaya çıkar. Stres en büyük tetikleyici faktördür, hastalığın oluşumunda ve aktifleşmesinde önemli bir …
Ürtiker (Kurdeşen) Ürtiker halk arasında kurdeşen olarak bilinen; deride kızarıklık, kabarıklık ve kaşıntı ataklarıyla karakterize sık görülen bir hastalıktır. Bazı hastalarda ciltteki kabartılara ek olarak göz kapakları ve dudaklarda da şişlikler görülebilir. Ürtiker lezyonları genellikle 24 saat içinde geçer. Ürtiker bulaşıcı değildir. Ürtiker 6 haftadan kısa süreli ise ‘akut ürtiker’; 6 haftadan uzun sürüyorsa ‘kronik …
Herpes Enfeksiyonu Uçuk; Herpes simpleks (HSV) denilen bir virüsün bulaşması sonucu gelişen ve hayat boyu tekrar edebilen viral bir enfeksiyondur. Virüs ilk kez vücuda girdikten sonra sessiz olarak kalır ve herhangi bir kolaylaştırıcı faktör sonrasında yeniden enfeksiyona neden olabilir. HSV tip 1 genellikle dudakta, tip 2 ise genital bölgede hastalık oluşturur ancak iki tipi de …
Kırışıklık Mezoterapisi Kırışıklıklar nasıl oluşur? Kırışıklık tedavisinde neler yapılabilir? Yaşlanmak veya yaş almak doğal bir süreçtir. Genetik faktörler, çevresel faktörler, deri yapısı, güneş maruziyeti, sigara kullanımı ve stresle beraber cildimizde yaşlanma belirtileri görülmeye başlar. Kollajen ve elastin desteğinin azalması ve yer çekimi etkisiyle de cildimizde incelme, kırışıklık ve sarkmalar görülür. Yaşlanmayı durdurmak imkansız ancak zamanın …
Leke Mezoterapisi Güneş maruziyeti, yaşlanma, genetik yatkınlık, deri tipi, bazı ilaçlar ve hamilelik gibi hormonal değişimler leke oluşumunda rol oynar. Herhangi bir nedenle ciltte oluşan lekeler kişide psikososyal ve kozmetik kaygılara neden olabilir. Bu nedenle leke tedavisi zorlu bir süreçtir ve leke tedavisi mutlaka Dermatolog tarafından yapılmalıdır. Leke tedavisinde genellikle kombine tedavi yöntemlerini kullanıyoruz. Leke mezoterapisi, leke tedavisinde …
Saç Mezoterapisi Saç Mezoterapisi saç için besleyici olan vitamin, mineral, ilaç ve aminoasit karışımlarının saçlı deriye enjekte edilmesi yöntemidir. Saç mezoterapisi için yapılan karışımların uygulanmasıyla beraber saç kökleri beslenir, kalınlaşır, yeni saç çıkışı desteklenir ve saç dökülmesi azalır. Hormonal, genetik, stres ve çeşitli dış etkenler nedeniyle dökülmüş olan saçlara uygulanabileceği gibi saç ekimi sonrasında da saç mezoterapisi …
Dudak Dolgusu İle İlgili En Sık Merak Edilenler Dudak dolgusu en sık yaptığım işlemlerden biri aynı zamanda dolgu uygulamaları arasında en çok tercih edilen işlem diyebilirim. Dudak dolgusu ile beraber daha estetik dudaklara sahip olmak mümkün ve dudak estetiği sadece kadınların değil erkeklerin de talep ettiği bir uygulama. Dudak dolgusunu; dudak dolgunlaştırmak, asimetriyi düzeltmek, dudağı …
Okumaya devam et “Dudak Dolgusu İle İlgili En Sık Merak Edilenler”
Melazma Yani Leke Tedavi Edilebilir Bir Hastalık Mıdır? Melazma Görünümü Nasıl Hafifletilir? Melazma; yüz bölgesinde özellikle alın, yanak ve bıyık bölgesinde leke ile seyreden kronik bir hastalıktır. Gebelikteki adı kloasma(gebelik maskesi) olarak da bilinmektedir. Nedeni tam olarak bilinmemekle beraber melanosit hücrelerindeki artış ve melanin pigmentinin artışı hastalığın ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Genetik faktörler, cilt tipi, …
Okumaya devam et “Melazma Tedavi Edilebilir Bir Hastalık Mıdır?”
Ciltte Nem Dengesini Sağlama Pürüzsüz, sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak için temel bakım aşamalarından biri olan cilt nemlendirme ve cildin bu neminin korunması oldukça önem arz etmektedir. Cildimiz; güneş, soğuk-kuru hava, rüzgar, hava kirliliği, bazı kozmetik ürünler, sigara ve stres gibi dış faktörlere yoğun bir şekilde maruz kalıyor. Bu gibi durumlarda nem dengesi …
Okumaya devam et “Cildimizin Nem Dengesini Sağlayan Uygulamalar Nelerdir?”
Cilt Bariyerini Onarmak Cilt Bariyeri Nedir? Cilt bariyeri cildin en dışında bulunan ve cildi dış etkenlerden koruyan bir tabakadır. Cilt bariyerinin çeşitli dış etkenler nedeniyle bozulması durumunda deride kaşıntı, kızarıklık, tahriş, kuruluk gibi problemler belirir. Cilt bariyerini onarmak için; Cilde zarar veren dış etkenleri ortadan kaldırmak (güneş ışınları, soğuk ve kuru hava, aşırı nem, bazı …
Okumaya devam et “Cilt Bariyerini Onarmak İçin Ne Yapılmalıdır?”
Kırışıklık Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Kırışıklık Tedavisi Nedir? Kırışıklık tedavisi oldukça sık yaptığımız ve yoğun talep gören kozmetik bir prosedürdür. Kısa sürede gözle görülür bir şekilde daha pürüzsüz, parlak ve genç bir görünüm kazandırması tercih edilmesinin en büyük nedenidir. Kaş arası, alın ve göz çevresi gibi bölgelerde mimik kaslarının çalışması sonucu beliren kırışıklıklarda …
Okumaya devam et “Kırışıklık Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?”
Sabun Yüzü Temizler Mi? Yüzümüzü Sabunla Yıkamak Ne Kadar Doğru? Sabun ile yüzümüzü yıkadığımız zaman temizlenmiş gibi bir his bırakır ancak yüzümüz için uygun değildir. Sabunların ph değeri yüzün ph değerine uygun olmadığından cilt bariyerini bozabilir. Cildi kurutur, kaşındırır ve dış etkenlere daha açık hale getirir. Ayrıca cildin sebum (yağ) dengesini bozarak sebum artışına neden …
Gözeneklerinizle Savaşmayın Cildimiz hepimiz için çok önem arzetmekte ve her zaman cildimizin pürüzsüz ve parlak görünmesini isteriz. Ciltteki gözenekler herkesin hayali olan pürüzsüz görünümü bozabilir. Yüzde özellikle burun üstündeki ve yanaklardaki gözenekler rahatsız edici olabilir. Gözenekler aslında derinin dış ortam ile bağlantısını sağlayan açıklıklardır. Yani cildimiz için gerekli yapılardır çünkü ter, yağ gibi atıkların dışarı …
Profhilo Profhilo 5 Nokta Tekniği Nedir ? Profhilo düşük ve yüksek molekül ağırlıklı hyaluronik asitten oluşan ve çapraz bağ içermeyen hibrid yapıda bir lifting aşısıdır. Saf hyaluronik asit oluşu ve kimyasal madde içermeyişi nedeniyle sıklıkla tercih ettiğimiz bir gençleştirme tedavisidir. FDA onaylı ve Avrupa standartlarına uygun belgelere sahip patentli teknolojidir. Cilt kalitesini arttırmak, nemlendirmek, parlaklık …
Ben Muayenesi ve Takibi Ben Nedir? Halk arasında ‘ben’ olarak bilinen melanositik nevüsler, melanosit adı verilen hücrelerden köken alan iyi huylu deri tümörleridir. Ben sayısı ve yeni ben çıkışı çoğunlukla genetik faktörlerle ilişkilidir ancak ultraviyole ışını da (güneş ve solaryum) ben sayısı artışına katkıda bulunduğu için güneşten korunma çok önemlidir. Melanom Nedir? Vücuttaki benlerin büyük …
Mantar Tedavisi Mantar Nedir? Mantar enfeksiyonu çok sık görülen deri hastalıklarından olup genellikle kıl, deri ve tırnak gibi keratinize dokulara yerleşir. Kaşıntı, kızarıklık, sulanma ve pullanma şeklinde kendini gösterebilir. En sık ayaklarda görüyoruz ancak vücudun hemen her bölgesinde görülebilir. Özellikle yaz aylarında artar. Mantarın hastalık oluşturabilmesi için nem önemli bir faktördür. Çok sıcak ve nemli …
Cilt Yenileme Tedavisi PRP Nedir? PRP(Platelet rich plasma) kişinin kendisinden alınan kanın çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra hedef dokuya tekrar enjeksiyonu şeklinde uygulanan bir tedavi yöntemidir. PRP yönteminin en belirgin özelliği vücuda herhangi bir yabancı madde veya ilaç vermeden tamamen doğal bir gençleşme sağlamasıdır. Dermatolojide saç dökülmesi ve cilt gençleştirme gibi estetik sorunlara yönelik yapılabilir. Vücuttaki temel …
Hepimiz saçlarımızı düzenli olarak yıkamaya özen gösteriyoruz çünkü saçlarımız güzelliğimizin önemli bir parçası.
Peki doğru yıkıyor musunuz? Daha hacimli, parlak ve sağlıklı saçlar için dikkat edilmesi gereken tüyolara gelin birlikte bakalım.
Halk arasında ‘sivilce’ olarak adlandırılan ve ergenlikle birlikte daha çok görülen ‘akne’ ciltte en sık görülen hastalıklar arasında yer alır
Cilt lekeleri nasıl oluşur? Neden oluşur? Lekeleri nasıl tedavi etmek gerekir?
Cilt lekeleri hakkında merak ettiğiniz her şeyi mercek altına alalım
Fraksiyonel etkinlik ve 2Mhz radyofrekans gücü tek cihazda toplanmış olması bir avantaj sağlıyor.
Aquapeel cerrahi olmayan bir cilt temizleme işlemdir. Birçok iltihabı cilt rahatsızlığa sebep olan çoğu bakteri ve parazitlerden cildin arınmasını ve temizlenmesini sağlar.
HIFU yada yüksek yoğunluklu odaklanmış ultrason veya Fokus Ultrason olarak bilinen bu sistem, cerrahi olmayan bir yüz gençleştirme tedavi yöntemidir.
Glutatyon, son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bir moleküldür ve vücutta bulunan en güçlü antioksidandır. Glutatyon genellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılmasının yanında son zamanlarda detoks ve güzellik amaçlı da kullanılmaya başlanmıştır.
Marionette çizgileri dudak köşelerinden çene bölgesine doğru inen ince çizgilerdir.
Yüzümüzde genç ve güzel bir görünümü tarif eden ve “altın oran” olarak adlandırılan standart estetik ölçüler mevcuttur.
Yaşlanma süreciyle beraber kemik dokuda kayıp, kas tonusunda ve hacminde azalma, yağ dokuda erime ve ciltte incelme oluşur bu durum şakak bölgesinde çökük görünüme neden olur.
Nazolabial çizgi yada nazolabial oluk burun kanatlarından başlayıp ağız köşelerine kadar ilerleyen çizgiye verilen isimdir.
Göz çevresi, yüzümüzün en ince ve en hassas deri yapısına sahiptir. Bu nedenle göz çevresi yüzümüzde ilk yaşlanan bölgelerden birisidir.
Dudak dolgusu çok sık yaptığım ve çok severek uyguladığım bir işlemdir. Sanırım kendimi bulduğum işlem bu. Dolgun ve güzel dudaklara sahip olmak yüz güzelliğini tamamlarken yüze gençlik ve çekicilik de kazandırır.
Çene bölgesi, estetik öneminin farkına pek varılamayan ama yüzün imajını ve profil görüntüsünü en çok etkileyen bölgelerden biridir.
Burun dolgusu; yüz dolgusunda kullanılan hyaluronik asit dolgu materyalleri ile burnun ameliyatsız olarak estetik hale getirilmesi işlemidir.
Mezoterapi; çeşitli vitamin, mineral, amino asit, antioksidan, hyaluronik asit, enzim ve büyüme faktörlerinin tek başına ya da genellikle karışım halinde derinin orta tabakasına (mezoderm tabakası) enjekte edilmesi yöntemidir.
Lazer sistemleri uyarılmış radyasyonun yoğunlaşmasıyla güçlendirilmiş ışık demetinin belli bir noktaya yönlendirilmesi esasına dayanmaktadır. Her gün büyüyen ve ilerleyen bu teknoloji estetik ve kozmetik uygulamalarda bizlere çok büyük destek sağlamaktadır.
Kırışıklık Tedavisi çok sık kullanılan etkili ve güvenli bir uygulamadır. Yaşlanmayla birlikte yüzümüzde belirginleşen ve mimik kaslarının kasılması sonrasında oluşan kırışıklıklar kırışıklık tedavisi ile giderilebilir.
Yıllar geçtikçe cildimizde elastikiyeti sağlayan kolajen ve elastin denilen yapısal proteinlerin üretimi azalır. Üretim azalmasının yanında 25 yaşından sonra yılda %1 oranında kolajen kaybetmeye başlarız.
Halk arasında ‘Gül Hastalığı’ olarak bilinen Rosacea; kronik, dirençli, yanak, burun, çene ve alnı etkileyen, tekrarlayıcı kızarma, sivilce benzeri kabarıklıklar ve telenjektazi adı verilen yüzeysel damar genişlemeleri ile karakterize bir deri hastalığıdır.
Hiperpigmentasyon yani leke deri renginde koyulaşmayı ifade eden genel bir terimdir. Leke özellikle insanlar arası sosyal iletişimde önemli rol oynayan kozmetik problemdir ve yüz yerleşimli ise psikososyal sorun oluşturarak yaşam kalitesini kötü yönde etkiler.
Akne kıl kökü ve etrafındaki sebase bezlerden oluşan pilosebase ünitenin kronik bir hastalığıdır. Akne genç nüfusun %85’ini etkiler. Her iki cinsiyette eşit olarak görülür.
Dr. Derya Ök Kekeç © Tüm Hakları Saklıdır. MentWorker 2024