Leke Mezoterapisi

Güneş maruziyeti, yaşlanma, genetik yatkınlık, deri tipi, bazı ilaçlar ve hamilelik gibi hormonal değişimler leke oluşumunda rol oynar. Herhangi bir nedenle ciltte oluşan lekeler kişide psikososyal ve kozmetik kaygılara neden olabilir. Bu nedenle leke tedavisi zorlu bir süreçtir ve leke tedavisi mutlaka Dermatolog tarafından yapılmalıdır. Leke tedavisinde genellikle kombine tedavi yöntemlerini kullanıyoruz.

Leke mezoterapisi, leke tedavisinde kullanılan bazı etken madde kokteylerinin lekenin olduğu bölgeye küçük ve ince iğneler yardımıyla enjekte edilmesidir.

En sık kullanılan etken maddeler; vitamin C, traneksamik asit, glutatyon gibi antioksidanlar, azelaik asit, kojic asit, arbutin, niasinamid ve hyaluronik asittir. Leke mezoterapisi 7-10 gün ara ile uygulanır ve kişiye bağlı olarak seans sayısı değişebilir. Leke mezoterapisi tek başına yapılabildiği gibi lazer, altıniğne, peeling ve medikal tedavi gibi diğer tedavilerle de kombine edilebilir.

Leke oluşumunda ve artışında güneşin rolü çok önemlidir. Bu nedenle güneşten doğru korunmak leke tedavilerinin en önemli ve vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak lekeye sebep olan tek etken güneş olmadığı için tek başına güneşten koruma yeterli olmaz. Hastanın deri tipi, deri yapısı, kullandığı ilaçlar, genetik özellikler, yapılan tedaviler, hormonlar,  kadın cinsiyet gibi birçok faktör lekede rol oynar. Bu faktörlerin her birini ele almak gerekir. Hasta belli aralıklarla da kontrol edilmelidir.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin